aardbevingsschade

Immateriële schade als gevolg van aardbevingen Groningen. Aardbevingsschade: advocaatkosten worden vergoed.

In het schadevergoedingsprotocol is bepaald dat de redelijke kosten voor rechtsbijstand worden vergoed bij het verhalen van de schade die het gevolg is van de aardbevingen in de provincie Groningen. Indien u uw gegevens achterlaat wordt u teruggebeld door een gespecialiseerde aansprakelijkheidsrecht-advocaat die de zaak kosteloos voor u kan oppakken. Of bel direct 088-5387357.

De rechtbank te Assen heeft recent besloten dat de NAM aansprakelijk is voor de immateriële schade die het gevolg is van de aardbevingen in Groningen. Voorwaarde is dat iemand persoonlijk is geraakt en dat er sprake is van aantasting van het woongenot. Daarnaast moet er sprake zijn van een rechtstreeks verband tussen lichamelijke klachten en de aardbevingen.

Het is aan te raden om medische klachten te melden bij uw huisarts. Op basis van de registratie van uw klachten in het huisartsenjournaal en informatie van uw eventuele behandelaars kan een medisch adviseur een uitspraak doen over het oorzakelijk verband tussen de aardbevingen en uw klachten. Indien de door u ingeschakelde medisch adviseur meent dat er sprake is van een oorzakelijk verband en de NAM is het hier niet mee eens, dan kan er eventueel een onafhankelijke medisch deskundige worden ingeschakeld.

Wat is letselschade?

Het uitgangspunt is dat de schade die wordt uitgekeerd voldoende is om u in de situatie te brengen alsof het ongeluk nooit heeft plaatsgevonden. In dat geval bent u teruggebracht in de “oude toestand” en is de schade gecompenseerd. Uw belangenbehartiger zal alle schadeposten verzamelen in een schadestaat.

Letselschade is een verzamelnaam voor schade als gevolg van persoonlijk letsel. In de letselschadepraktijk worden de volgende schadeposten gehanteerd.

Smartengeld

Smartengeld is een verzamelnaam voor overige immateriële schade. U kunt bijvoorbeeld bepaalde hobby’s niet meer uitoefenen of heeft blijvend zichtbaar letsel.

Materiële schade

Dit is schade aan voertuigen, eigen bijdrage medische kosten, kleding en telefoonkosten, reiskosten familieleden etcetera.

Inkomensschade

Dit is meestal de grootste schadepost. Indien u blijvend beperkt bent in uw verdienvermogen dan zult u de toekomstige schade over uw hele toekomstige arbeidsperiode direct uitgekeerd krijgen.

Economische kwetsbaarheid

Indien u uw huidige baan kunt behouden, maar misschien bij een volgende baan problemen kunt krijgen dan krijgt u een vergoeding voor economische kwetsbaarheid.

Huishoudelijke hulp

Indien u zelf huishoudelijke taken verrichtte dan krijgt u een weekvergoeding voor het uitbesteden van deze werkzaamheden.

Zelfwerkzaamheid

Indien u zelf het onderhoud verricht aan uw woning en tuin dan krijgt u een weekvergoeding voor het uitbesteden van deze werkzaamheden

Direct de letselschade quickscan invullen

Letselschade Advies

✅gratis

✅100% schade vergoed

✅gespecialiseerde letselschade advocaat

✅schade berekenen

juridische bijstand en advies bij persoonlijke schade door:

 • Ongevallen
 • Medische fouten
 • Verkeersongevallen
 • Geweld
 • Bedrijfsongevallen

Kosteloos Letselschade Advocaat:

Onze advocaten helpen u kosteloos met:

 • Berekenen smartengeld
 • Berekenen schadeposten
 • Inschakelen experts (op kosten aansprakelijke partij)
 • Opvragen medische informatie
 • Onderhandelen over schade

Vul uw e-mail en telefoonnummer in. Binnen 5 minuten weet u wat de kans op schadevergoeding is.

  Veilig Online
  Beoordeel
  [Totaal: 1 Gemiddeld: 5]