smartengeld berekenen

Smartengeld berekenen

Wat is smartengeld?

Smartengeld berekenen kan met onze tool. Smartengeld is een vergoeding voor alle schade die niet in geld te waarderen is. Het gaat hier om zogenaamd immaterieel leed. Bereken uw smartengeld hier zelf.

Hoe wordt smartengeld berekend?

De hoogte van het smartengeld hangt volledig af van de volgende drie factoren:

 • de ernst van het letsel
 • de duur van het letsel
 • de gevolgen van het letsel voor het dagelijks leven

Is er sprake van een breuk met een hersteltijd van 6 weken, dan zal het smartengeld meevallen. Is er sprake van blijvende beperkingen? Kan als gevolg daarvan bijvoorbeeld werk of een hobby niet meer kunnen worden uitgeoefend? Dan is de vergoeding hoger.

bereken zelf uw smartengeld

Smartengeld kan ook een vergoeding zijn voor psychisch leed. Ook deze klachten kunnen in bepaalde gevallen blijvend zijn. Het gaat om een schatting aan de hand van verschillende factoren.

Smartengeld door een advocaat laten berekenen

BEL: 088-letselschade (088-5387357) voor direct advies

Het smartengeld wordt bepaald op basis van de medische informatie die er van een slachtoffer voorhanden is. Het is dus van belang om uw klachten te melden bij uw huisarts en indien nodig doorverwezen te worden naar een specialist. Uw klachten kunnen dan worden beoordeeld door een voor u in te schakelen medisch adviseur. De medisch adviseur oordeelt over het verband tussen het ongeluk en uw klachten. De kosten van uw medisch adviseur en uw advocaat worden vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Heeft u leed als gevolg van een ongeluk en mogelijk recht op schade? Vul onderstaand formulier in en er wordt direct contact met u opgenomen. U weet dan direct wat de mogelijkheden zijn.

Smartengeld online berekenen

BEL: 088-letselschade (088-5387357) voor direct advies. Wilt u direct een indicatie dat kan hier. Let op! Smartengeld is afhankelijk van veel factoren en zal per zaak verschillen.

Wilt u een persoonlijke smartengeld berekening, vul dan uw gegevens in. U weet binnen vijf minuten hoeveel schade u kunt vorderen!

Meer informatie over letselschade

Wilt u een persoonlijke schatting ontvangen. Vul dan uw gegevens in en u wordt teruggebeld.

  Schade voor hulp in de huishouding berekenen

   Hoeveel kan ik vorderen?

  Vul uw e-mail en telefoonnummer in. Binnen 5 minuten weet u hoeveel u kunt vorderen!

   Snel juridisch advies bij persoonlijke schade door
   • Ongevallen
   • Medische fouten
   • Verkeersongevallen
   • Geweld
   • Bedrijfsongevallen
   Neem nu contact op
   Beoordeel
   [Totaal: 7 Gemiddeld: 3.9]