hulp in de huishouding letselschade

Hulp in de huishouding bij letselschade

Vergoeding van hulp in de huishouding bij letselschade

Hulp in de huishouding bestaat uit de behoefte aan huishoudelijke ondersteuning door derden, bestaande uit bijvoorbeeld de activiteiten schoonmaken, koken, boodschappen doen en kinderen verzorgen. Degene die helpt in de huishouding mag ook een vriend of een familielid zijn. Rechters zijn van oordeel dat ook de kosten die gepaard gaan met hulp door familieleden of vrienden moeten worden vergoed.

De letselschaderaad hanteert in haar richtlijnen een tarief van € 9,50 per uur. Dit tarief wordt ook door rechters in veel gevallen gevolgd. Gemiddeld besteed een man in Nederland 10 uur in het huishouden en een vrouw 20 uur (bron: Centraal Bureau voor de Statistiek).  Op basis van de uren die vóór het ongeval in het huishouden werden besteed, kan een vergelijking worden gemaakt. Kan het slachtoffer bepaalde taken niet meer zelf uitvoeren en moeten deze taken door een derde worden gedaan, dan worden die uren vergoed. In eerste instantie zal hier een schatting van worden gemaakt. Indien het letsel blijvend is zal er mogelijk een berekening worden gemaakt door een expert.

De hulp in de huishouding is in omvang vaak de grootste post in een letselschaderegeling indien er geen sprake van verlies aan verdienvermogen is. Naast de hulp in de huishouding maakt een letselschadeslachtoffer kans op vergoeding van andere schadeposten, zoals verlies zelfredzaamheid (klussen in en rond het huis) en smartengeld. Naast een volledige schadevergoeding heeft het slachtoffer ook recht op vergoeding van de kosten van een letselschadeadvocaat. De letselschade advocaat kan de schadeposten in kaart brengen en berekenen. Daarnaast kan de letselschadeadvocaat experts inschakelen om de schade te begroten en te onderbouwen.

Bereken nu de schadepost hulp in de huishouding
meer over letselschade

Letselschade Advies

✅gratis

✅100% schade vergoed

✅gespecialiseerde letselschade advocaat

✅schade berekenen

juridische bijstand en advies bij persoonlijke schade door:

 • Ongevallen
 • Medische fouten
 • Verkeersongevallen
 • Geweld
 • Bedrijfsongevallen

Kosteloos Letselschade Advocaat:

Onze advocaten helpen u kosteloos met:

 • Berekenen smartengeld
 • Berekenen schadeposten
 • Inschakelen experts (op kosten aansprakelijke partij)
 • Opvragen medische informatie
 • Onderhandelen over schade

Vul uw e-mail en telefoonnummer in. Binnen 5 minuten weet u wat de kans op schadevergoeding is.

  Veilig Online
  Beoordeel
  [Totaal: 1 Gemiddeld: 5]